Monday, November 14, 2011

Happy Birthday My Lil Princess

26 October 2011 - Tarikh yang dinantikan aku.... Pada tarikh ini, genap lah 2 tahun umur Arissa Rizqeen... Dah besar dah anak mummy sorang nie.... kalau dulu kite panggil baby, sekarang Arissa not a baby anymore... She is a toddler....

So, pada hari yang dinantikan, apa planning aku? hahahaha..... disebabkan birthday Arissa jatuh pada public holiday (Deepavali), dan aku busy nak masuk tornament bowling on next coming sunday nye.... apa lagi, aku bawak Arissa training bowling ngan member2 office aku..... selambe.... bosan gile Arissa!!! hahahahaha...... Apa punye mak la aku nie.... huahahahaha.... tak pe.... bapak Arissa pun bersuke ria ngan kawan2 office dia main paintball.... memang haruk mak bapak si Arissa nih.....

But..... after main bowling, aku ajak husband aku temankan Arissa bermain sepuas hati di tempat yang baru aku discover sewaktu berjalan nak ke tempat main bowling di Danga City Mall......

What is it....??? Ini dia : KIDZ ROOM!!!!



Haaa....... Banyakkan mainan kat dalam kedai nie..... nak masuk kedai nie ade entry fee.... RM10.00 seorang kanak-kanak for an hour (but kalau kanak2 berumur 3 tahun ke bawah, mak bapak bole masuk temankan secara percuma)....but now, tgh promotion buy 1 hour get 1 hour free..... tapi nak masuk kena sanitized tangan and pakai socks.... so, kalau tak bawak sock, bole beli socks RM3.00 sepasang... memandangkan aku memang bawak socks sebab main bowling, so aku just kena belikan Arissa jer.....

Activiti2 yang Arissa buat:

Sampai2 terus main kete......

After that, buat birthday card Arissa using Sand Art Card

Arissa sibuk main masak2


Aku kagum ngan Kitchen Set ini.... Pergh!! Lengkap ngan Oven, Sink, Dapur Masak, Periuk Belangan bagai... 
Rasanye aku yang over excited dpd Arissa.....



Arissa cuba main puzzle


 Arissa main Rocking Moose.... Goncang that thing bagai nak gile.....


Arissa found new friend before end the session...


 Itu sebelah siang.... sebelah malam nye... we all sambut birthday ngan nenek Arissa and Atuk Arissa....


 Arissa confius ngan birthday cake nie.......

1 comment:

  1. waaahh.. dah besar dah arissa.. happy birthday!!

    ReplyDelete